Sales & Partner Management

Geoptimaliseerde Sales Flow & Partner Management met behulp van een Salesforce Partner Portaal.
AdobeStock_399122232_Editorial_Use_Only
Jaar
2023
Industry
Software & Platform
Diensten

Use Case

You Grow Promo helpt artiesten met muziekpromotie. Bij You Grow werkt een dynamische en innovatief team, dat artiesten helpt bij groeien in de muziekindustrie.

Het You Grow team werkt samen met curatoren, om de plaatsing van muziek mogelijk te maken op o.a. Spotify playlists. Wanneer een artiest een nieuwe nummer uitbrengt en een promotie afneemt voor het nieuwe nummer gaat You Grow er mee aan de slag dat het nummer aansluit bij de juiste playlists en curatoren voor de promotie van het nummer. De processen van binnenkomende order tot ‘pitchen’ van de nummer aan de curatoren en afhandeling van de order hebben we opgelost met een Partner Portaal

 

Challenges

You Grow Promo werkt samen met curatoren, externe partners om ervoor te zorgen dat de muziek op de juiste Spotify Playlist terechtkomt. De communicatie met deze curatoren betreft de promotie van muziek en neemt veel tijd in beslag.

Projectdoelen vanuit You Grow Promo:

Tijd besparen in het benaderen van curators / wachten op reactie

Direct inzicht in beschikbare spots op de rental deal playlists

Gemakkelijk pitchen van songs naar curators

Werken vanuit Salesforce/Opportunity View

Inzicht in de performance van curators in Salesforce

Inzicht in curator kosten Salesforce

Tijdens de analyse- en designfase, hebben we de uitdagingen en projectdoelen meegenomen in de oriëntatie voor een geschikte oplossing. Experience Cloud in combinatie met Salesforce CRM is hieruitgekomen als meest geschikte oplossing.

De eindgebruikers; medewerkers & partners van You Grow hebben inspraak gehad in de analyse- en designfase, zodat mogelijkheden en functionaliteiten van het platform, om tot een platform te ontwikkelen waar de partners graag mee werken.

Samen ontwikkelen staat centraal, onze technologische kennis gekoppeld aan de visie en kennis van de You Grow zorgt voor de best mogelijke oplossingen.

De oplossing bestaat uit een partnerportaal, waar +- 70 partners, samen met You Grow vanuit Salesforce CRM, het muziekpromotieproces kunnen beheren.

Vanuit de website komt de order binnen in Salesforce CRM. Hierin staan alle details vanuit de artiest voor de promotie, Op basis van Spotify URL wordt een AI analyse gedaan om genres, moods, bpm van het nummer te achterhalen.

Op basis hiervan wordt een suggestie gedaan, welke curator het beste zou passen op basis van genres,moods,bpm van het nummer.

Het partnerportaal weergeeft alle nummers welke ‘gepitched’ worden aan de curator. Iedere curator heeft een eigen portaal met daarin:

  • Alle ‘gepitchte’ muziek en status
  • Alle nummers & gekoppelde playlists
  • Chat window om met You Grow over de ‘placement’ te schakelen
  • Notificatiesysteem zodat de communicatie tussen You Grow en de curators geopteimaliseerd is.

Voor de You Grow Medewerkers betekent dit dat ze vanuit hun werkwijze vanuit 1 systeem kunnen werken: Salesforce CRM, voorheen koste dit het proces veel tijd, veel verschillende handelingen binnen Monday, e-mail en messenger kanalen.

De medewerker werkt vanuit de Order View, en heeft een 360 graden klantbeeld. Heeft een actielijst met de to do’s, gevoed vanuit acties binnen het Partnerportaal.

De implementatie van het Partner Portaal biedt You Grow de mogelijkheid om te focussen waar ze goed in zijn, het helpen van artiesten met de promotie van muziek.

De meerwaarde van het partner portaal:

  • You Grow bespaart tijd in het benaderen van curators/ wachten op reactie.
  • Gestroomlijnd Proces van binnenkomst order naar afronding(promotie & Terugkoppeling artiest).
  • Bespaart ‘x’ aantal medewerkers op jaarbasis door proces automation.
  • Dashboarding en Reporting geeft You Grow inzichten in de prestaties van curators.

Ons verhaal is jouw verhaal

Met ons toegewijde team van experts streven we ernaar om je te helpen en een blijvende impact te maken.

onze succesverhalen

Travel Designer

Sales & Partner Management

Customer Experiences

Customer 360

Ticketing System & Creative

Pieterburen

Join onze WhatsApp community voor wekelijkse updates