Skip to main content

Interaction Studio

Onze aanpak

TAKE PERSONALIZATION TO THE NEXT LEVEL

Inzicht in de manier waarop klanten interactie hebben met jouw content, zorgt voor een meer gepersonaliseerd en gestroomlijnd aanbod. Het inzicht krijgen in interacties is niet nieuw. Het real time in kunnen spelen op interacties echter wel. En óók bij de niet-geïdentificeerde bezoeker!

DE MANIER OM KLANTEN DE PERFECTE CUSTOMER EXPERIENCE TE GEVEN

Inzicht in de manier waarop klanten interactie hebben met jouw content, zorgt voor een meer gepersonaliseerd en gestroomlijnd aanbod. Het inzicht krijgen in interacties is niet nieuw. Het real time in kunnen spelen op interacties echter wel. En óók bij de niet-geïdentificeerde bezoeker!

DE MANIER OM KLANTEN DE PERFECTE CUSTOMER EXPERIENCE TE GEVEN
We weten inmiddels dat het grootste deel van de oriëntatiefase zich online afspeelt. Potentiële klanten doen onderzoek naar wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten. We willen dit natuurlijk zo ideaal mogelijk orchestreren om op de wensen van de klant in te kunnen spelen.

Interaction Studio stelt je in staat om een consistente propositie te kunnen bieden. Niet alleen op je website, maar over alle kanalen. Het heeft immers geen zin om bezoekers een service aan te bieden waar ze niet in zijn geïnteresseerd.

Met Interaction Studio ben je echt in staat een omni-channel strategie toe te passen. Met Interaction Studio boost je het gebruik van Journey Builder (binnen Salesforce Marketing Cloud) en kun je offline met online combineren en visualiseren. Zo is altijd de “next best offer” voorhanden.

– Real-time Offer Management > op basis van gedrag en interactie kun real-time bepalen wat de next best step is. Vervolgstappen kun je orchestreren via alle kanalen; E-mail, In-App, Advertising, SMS of zelfs in-store.

– Campagnes > beheer al je campagnes met Interaction Studio om de ‘communicatiedruk’ op je klanten in toom te houden. Aansluiten op de behoeftes van de klant, op dat specifieke moment is essentieel om aan de verwachtingen te voldoen.

– Visualiseer de Lifecycle en zie hoe prospects en klanten door de verschillende fasen bewegen.

ONZE WERKWIJZE

Ons team ontwikkelt customer journeys die van potentiële klanten, je beste trouwe klanten maken. Maar we doen dat niet alleen. Samen met onze klanten stippelen we een samenhangende, snelgroeiende en unieke strategie uit die is afgestemd op de markt, het product en de dienst. Hiermee zetten we verbinding met je klant centraal.

Bij Harvest denken we graag out-of-the-box. Zo brainstormen we elke dag hoe we werkwijzen kunnen vernieuwen en slimmer kunnen maken.
Onze jarenlange kennis op het gebied van Digital Marketing en Advertising zetten we in om technologie echt voor je te laten werken. Niet alleen marketingtechnologie maar ook CRM, Service – en IoT.

Door onze jarenlange ervaring met Salesforce-technologie, Google Marketing Platform en Paid Channels, hebben onze kennis & kunde steeds verder kunnen ontwikkelen en uitbreiden. Mooie merken in Travel, Retail en (fin) services hebben we kunnen voorzien van succesvolle strategieën, implementaties en adoptie en optimalisatie.

HARVEST & INTERACTION STUDIO
Harvest Digital ondersteunt merken en organisaties door de klantervaring in de breedte te benaderen. Dus wanneer het gaat om complexe integraties met back-end systemen. Maar ook als het gaat om de customer journeys. Deze bestaan tenslotte uit verschillende touch points en interacties – vaak over verschillende afdelingen heen. Door deze met elkaar te verbinden, bereiken we een gepersonaliseerde klantervaring.