Skip to main content

Webfleet (Bridgestone Mobility Solutions)

Webfleet is Bridgestone’s wereldwijd vertrouwde fleet management-oplossing, die 50.000 klanten bedient met auto’s, bestelwagens en vrachtwagens in meer dan 60 landen. Bedrijven gebruiken Webfleet om voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, chauffeurs te ondersteunen en de algehele efficiëntie van hun wagenpark te verhogen. Webfleet is de beste cloud­-ge­ba­seerde software van Europa voor het volgen van bedrijfs­voer­tuigen en wagen­park­beheer.

Integratie van Salesforce Marketing Cloud

Salesforce Marketing Cloud biedt Webfleet een realtime digitaal marketingplatform. Met behulp van Engagement, Intelligence en Personalization kan Webfleet een datagedreven aanpak creëren en betrokkenheid en interacties stimuleren. Automatisering en optimalisatie over kanalen met een meer relevante boodschap is het hoofddoel bij de implementatie van dit toonaangevende marketingplatform van Salesforce.

De migratie van Account Engagement (voorheen bekend als Pardot) naar Marketing Cloud Engagement, geeft Webfleet veel meer flexibiliteit bij het creëren van klantreizen en altijd op een zeer gepersonaliseerde manier. Het migreren van klantreizen van Pardot naar Marketing Cloud Engagement (en Journey Builder) was de eerste uitdaging. Het migreren van journeys resulteert allereerst in het analyseren van flows die waardevol zijn en welke niet. De scope van fase 1 van de implementatie (MVP) is het fundament waarop Webfleet een schaalbare en meer gepersonaliseerde benadering van marketingcampagnes zal ontwikkelen.

Marketingprestaties met geoptimaliseerde inzichten en kunstmatige intelligentie

Intelligentie is essentieel voor elke marketingactiviteit die Webfleet wil ondernemen. De juiste inzichten, samen met een ‘performance engine’ op basis van kunstmatige intelligentie, helpen Webfleet om uitgaven te optimaliseren en de werkelijke ROI te bepalen. Door de combinatie van elk kanaal – geharmoniseerd in 1 datamodel – en gevisualiseerd met een ROI-dashboard, is de prestatie van elke campagne beschikbaar voor iedere stakeholder. Een duidelijk overzicht (dashboards en reports) van elk resultaat dat voortkomt uit campagnes is waardevol voor zowel marketeers als C-level executives.

Automatisering en realtime personalisatie over alle kanalen

Het zou altijd een doel moeten zijn om 1-op-1 gesprekken te hebben in plaats van massacommunicatie. Maar hoe doe je dit op een schaalbare manier? Om gepersonaliseerde ervaringen op de meest relevante manier te leveren, gebruikt Webfleet Marketing Cloud Personalization. Het begint met het begrijpen van de onbekende prospects en geïdentificeerde klanten met een datagedreven aanpak. Door de juiste informatie over interesse, affiniteit en intentie te hebben, kan de volgende beste stap worden aangeboden in de customer journey.

Harvest Digital & digitale experts van Webfleet

Het hele implementatieproces van de Salesforce Marketing Suite heeft het team slechts 5 maanden gekost. Alleen met de juiste vaardigheden en mindset is zo’n prestatie mogelijk. Met de aanstelling van de juiste Product Owners kon de organisatie van Webfleet expertise, motivatie en de juiste zakelijke context toevoegen, wat resulteerde in de gewenste acceptatie / adoptie. Een sterk staaltje teamwork van Webfleet en Harvest Digital.

Salesforce technologie

  • Salesforce Marketing Cloud Engagement

  • Salesforce Marketing Cloud Personalization

  • Salesforce Marketing Cloud Intelligence (Datorama)

Maatwerk

  • GoToWebinar-integratie