Skip to main content

The art of Marketing Personalization

Welkom bij TECH Talk! In deze serie lichten we de interessantste onderwerpen uit waar wij binnen Harvest en binnen de branche mee te maken hebben. Deze week: de kunst van gepersonaliseerde marketing.

Marketing als de Mona Lisa

Als marketeers staan we voor de uitdaging om een blijvende indruk te maken op onze zakelijke relaties en klanten. In een wereld waar we toegang hebben tot vele prikkels en oneindige bronnen van informatie en afleiding is dit steeds lastiger te bereiken. Hoe creëer je iets wat zowel tijdloos is als dat het duizenden individuen in een massa van klanten aanspreekt op hetzelfde moment? 

Stel je voor dat je voor een meesterwerk staat, zoals de beroemde Mona Lisa. Haar mysterieuze glimlach lijkt rechtstreeks naar jou te kijken, lijkt je in haar wereld te trekken en lijkt een unieke verbinding te creëren. Dit is hetzelfde gevoel dat we willen opwekken bij onze klanten en dit kunnen we bereiken door middel van gepersonaliseerde marketing. Door een persoonlijke benadering te hanteren, creëren we een op maat gemaakte klantbeleving die onvergetelijk is – net als de blik van de Mona Lisa.

Waar een kunstenaar verschillende technieken en stijlen gebruikt om zijn meesterwerk te creëren, hebben we op marketingvlak verschillende tools en strategieën tot onze beschikking om een unieke klantbeleving te realiseren. Als Salesforce partner gebruiken wij krachtige tools die gepersonaliseerde communicatie met klanten mogelijk maken, een voorbeeld hiervan is Marketing Cloud Personalization. Je kunt het zien als een digitaal penseel waarmee we aangepaste interacties kunnen creëren en op een persoonlijker niveau met klanten kunnen communiceren. Via dit platform kunnen we onze berichten, aanbiedingen en aanbevelingen afstemmen op de voorkeuren en interesses van elke individuele klant.

Personaliseren is kunst

Waarom is dit de toekomst van marketing, vraag je je misschien af? Het antwoord ligt in de steeds groter wordende wereld van technologie. Marketing draait niet langer alleen om creativiteit en ‘het schilderen van een mooi plaatje’, het draait om het benutten van technologie en data om nieuwe mogelijkheden te openen. Zoals een schilderij pas echt een kunstwerk wordt wanneer het een bepaald gevoel oproept bij juist dié groep mensen voor wie het bedoeld is, is dit bij een marketingcampagne geen ander verhaal. Dankzij een vooruitgang in data-analyse, kunstmatige intelligentie en machine learning hebben we de kracht om grote hoeveelheden klantgegevens te analyseren en gepersonaliseerde ervaringen op grote schaal te bieden. 

In onze branche is het creëren van een unieke klantbeleving van cruciaal belang. Gepersonaliseerde marketing stelt ons in staat om klantinzichten te vertalen naar doelgerichte campagnes, relevante aanbiedingen en boeiende communicatie. Op de werkvloer zorgt gepersonaliseerde marketing voor een efficiëntere en effectievere benadering van klanten. Het stelt ons in staat om op maat gemaakte aanbiedingen te doen, waardevolle interacties te creëren en klantloyaliteit op te bouwen. Dit leidt tot positieve resultaten voor zowel ons als onze klanten.

Meesterwerk

Het schilderen van een unieke klantbeleving met gepersonaliseerde marketing is dus absoluut een kunstvorm te noemen, een tool als Marketing Cloud kan onze marketingstrategieën namelijk naar nieuwe hoogten tillen. Laten we daarom samen het meesterwerk van gepersonaliseerde marketing creëren en onze zakelijke relaties en partners verbazen met een ervaring die hen altijd bij zal blijven.

Kortom, laat je creativiteit de vrije loop, omarm de kracht van personalisatie en maak van elke klantinteractie een meesterwerk!

La
la

Sebastian Zijlstra
Digital Marketing Consultant