Skip to main content

Distributed Marketing van Salesforce

Gebruik de kracht van ‘Distributed Marketing’ om vanuit Sales en Service Cloud e-mail journeys te triggeren. Stel niet-marketeers in staat potentiële klanten te benaderen met het template design vanuit Marketing Cloud.

Sales en Service is bekend in het Salesforce Platform en heeft vaak niet de expertise om te werken met het B2C Marketing Platform Marketing Cloud. Sales adviseurs, partners, support medewerkers(upsell) zijn vaak afhankelijk van marketing om potentiële klanten te voorzien van extra informatie rondom dienstverlening of producten. Voor veel organisaties is het een uitdaging om naadloze communicatie op grote schaal te leveren over de verschillende divisies/ afdelingen heen.

De marketeer kan voor elke divisies/afdeling specifieke customer journeys implementeren welke via het campagne object in Salesforce beheerd kunnen worden. De marketeer stelt de adviseurs, eigenaren en partners met behulp van Journey Builder in staat 1-op-1-reizen te triggeren via kanalen en apparaten.

Distributed Marketing in actie

De adviseur wil een specifieke mail sturen naar een groep klanten waar hij verantwoordelijk voor is. Hij creëert een rapport van de specifieke klanten welke de mail dienen te ontvangen. Vervolgens creëert hij een campagne en voegt de mensen van het rapport toe aan de campagne.

Zonder gebruik te hoeven maken van Salesforce Marketing Cloud kan hij de e-mail opmaken, vanuit het CRM, met de corporate branding welke wordt gefaciliteerd vanuit de Marketing Cloud template, klaargezet door de marketeer.

De Marketeer en de adviseur gaan met elkaar in gesprek over de type e-mails en contentblokken welke de adviseur zou willen gebruiken voor het type communicatie. Deze worden door de marketeer klaargezet en kunnen bewerkt worden door de adviseur vanuit Salesforce.

Het resultaat is dat de Sales Adviseur vanuit het CRM binnen enkele klikken zijn doelgroep + Content kan creëren, zonder tussenkomst van de corporate marketeer. Distributed Marketing zorgt ervoor dat men meer vrijheid heeft om branded communicatie te doen vanuit het CRM.

Distributed Marketing is ideaal voor organisaties waarbij de Sales, Service en Marketing afdelingen nog niet volledig geïntegreerd zijn. 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!