Skip to main content

Digital Marketing in de Metaverse

Adverteren in de Metaverse? Hoe gaat dat? En wat zijn de implicaties op gebied van social media en digital marketing? Technologie is rap aan het groeien en veranderen. Een unieke virtuele ruimte bekend van science fiction films is nu meer dan fictie en digital marketeers moeten up to date blijven met deze technologische ontwikkeling en de volledige potentie van de Metaverse begrijpen. Het lijkt er namelijk op dat de de hype rondom de Metaverse geen korte trend is maar de potentie heeft om een nieuwe laag toe te voegen aan het digital marketing landschap.  

Adverteren in de Metaverse, of virtuele werelden, brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Merken kunnen het risico lopen niet serieus genomen te worden vanwege hun inspanningen om aanwezig te zijn op deze platformen. Daarnaast is het voor veel merken niet duidelijk hoe je consumenten in deze virtuele omgevingen effectief kunt targeten en bereiken.

Samenwerken met aanbieders van Metaverse-platforms

Veel virtuele conventies, evenementen en bijeenkomsten vinden plaats in het digitale universum. Adverteerders kunnen samenwerken met aanbieders van Metaverse-platforms om voor beide partijen voordelige advertentiemogelijkheden binnen de Metaverse te creëren.

Adverteren in de Metaverse? Hoe gaat dat?

Er zijn veel manier om consumenten in de Metaverse te bereiken. Adverteerders kunnen merkgerelateerde virtuele ervaringen creëren, zoals virtuele etalages of billboards, waarmee gebruikers kunnen communiceren terwijl ze zich in de Metaverse bevinden. Dit zorgt voor een advertentie ervaring die aansluit bij de esthetiek en regels van de virtuele wereld. Voorbeelden van grote merken die dit al hebben uitgevoerd:

  • Nissan: Nissan werkt samen met de wereld Second Life om een ​​virtuele showroom te creëren waar gebruikers virtuele versies van hun auto’s kunnen verkennen en aanpassen.
  • Coca-Cola: Coca-Cola heeft een virtuele automaat gemaakt in de wereld van Entropia Universe, waar gebruikers virtuele Cola-producten kunnen kopen met echt geld.
  • McDonald’s: McDonald’s heeft een virtueel restaurant gecreëerd in de wereld van Roblox, waar gebruikers hun eigen virtuele hamburgers kunnen aanpassen.
  • Adidas: Adidas heeft een virtuele winkel gecreëerd in de wereld van Somnium Space, waar gebruikers virtuele versies van hun producten kunnen kopen.
  • Red Bull: Red Bull heeft een virtuele ervaring gecreëerd in de wereld van VRChat, waar gebruikers kunnen deelnemen aan een virtueel Red Bull Flugtag-evenement en kunnen communiceren met merkelementen.

Dit zijn enkele voorbeelden, maar er zijn veel meer merken die met succes hebben geadverteerd in Metaverses. De sleutel tot succes is het creëren van een meeslepende en niet-opdringerige advertentie-ervaringen die aansluiten bij de esthetiek en regels van de virtuele wereld.

De Metaverse is een snel veranderende ruimte en er zullen zich nieuwe kansen voor adverteren voordoen. Adverteerders die zich kunnen aanpassen en inspelen op deze kansen, zullen goed gepositioneerd zijn om te slagen in deze groeiende ruimte.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!