Skip to main content

Marketing Cloud – Winter 2023 Release

Salesforce Marketing Cloud is constant in beweging. Doordat Marketing Cloud als “Software as a Service” wordt aangeboden, is het in staat om constante updates en verbetering door te voeren. In tegenstelling tot 2021 staan er voor Marketing Cloud geen 5 maar 3 releases op het programma. Deze zijn vanaf dit jaar verbonden aan het releaseschema zoals dit er ook is voor Salesforce Core. Dit betekent dat wij dit jaar 3 Marketing Cloud releases kunnen verwachten namelijk:  Spring, Summer en Winter.

In Oktober 2022 is het tijd voor de Marketing Cloud Winter ‘23 release. Ondanks dat 2022 nog niet voorbij is, heeft deze wel de naam ‘23 release gekregen gezien dit de release is waarmee we het nieuwe jaar ingaan. Met deze release kunnen we de volgende Salesforce Marketing Cloud updates verwachten.

SALESFORCE MARKETING CLOUD WINTER ’23 RELEASE: PACKAGE MANAGER

Een update aan de Package Manager bevat een handige migratie optie. Met de Package Manager tool migreer je content en journeys tussen Business Units in Marketing Cloud. Vanaf de Winter ‘23 release kun je hier ook interactieve e-mails mee migreren. Zo is dubbel werk verleden tijd! 

SALESFORCE MARKETING CLOUD WINTER ’23 RELEASE: DIGITAL COMMAND CENTER

Digital Command Center is een nieuwe tool welke je kunt installeren binnen de teamcommunicatie app Slack. Slack is recent gekocht door Salesforce en deze overname begint nu zijn vruchten af te werpen. Vanaf nu is het mogelijk om binnen deze Digital Command Center ook je Journeys en Automations vanuit Marketing Cloud aan te sluiten. 

Door deze aansluiting kun je in dat overzicht zien hoe het met je Journeys en Automations gaat en krijg je meldingen zodra hier wat fout gaat. Je krijgt een Slack bericht zodra er iets buiten de parameters valt die je zelf hebt opgesteld. Je kunt hier je eigen regels instellen wanneer je een bericht wilt krijgen en wanneer niet.

Wil je meer weten over de nieuwste functies binnen Marketing Cloud? Neem dan contact met ons op!