Skip to main content

Een werkdag van… een Front-End Developer

In de blogserie “Een werkdag van” belichten we verschillende functies en rollen binnen Harvest Digital. We nemen je mee in een gemiddelde werkdag van één van onze collega’s. In deze editie is het de beurt aan Rutger, die sinds het afronden van zijn studie HBO Bedrijfskundige Informatica al zo’n 4,5 jaar als Front-End Developer bij Harvest werkt. 

Waar begin jij je werkdag mee?

“Elke ochtend hebben wij om 9 uur een stand-up call met de Dev-Ops (het Development & Operations team). Tijdens deze meeting gaan we alle openstaande tickets bij langs.” Zo’n ticket bevat een bepaalde taak met werkzaamheden die voor klanten uitgevoerd moeten worden. Hierin staan de details van het technische probleem of de nieuwe functionaliteit. Rutger doet vervolgens een urenschatting, waarna het ticket teruggaat naar de klant om hier akkoord op te geven. Dit ticket komt vanuit de klant weer langs de consultants, waarna het op de to-do list van de Dev-Ops komt te staan. “Onze teamleider bewaakt een beetje onze agenda. Op maandag bekijken we welke tickets we die week gaan behandelen en wie precies wat op gaat pakken. Verder houden we de daaropvolgende stand-ups een beetje een vinger aan de pols.” Na deze call begint Rutger met het afronden van de door hem gekozen tickets voor die week.

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik iets tastbaars maak. Back-End Developers zijn veel bezig met het schrijven van code aan de achterkant, iets wat je niet echt ziet aan de voorkant. Als Front-End Developer behandel ik de gehele userface en styling van een product of oplossing.” Het is vast mooi om te zien wanneer veel mensen vervolgens hiervan gebruik kunnen maken in de praktijk? “Dan moet het natuurlijk wel werken!” lacht Rutger. 

En wat vind je het leukste aan werken bij Harvest Digital?

“De informele werksfeer. Je kunt hier gewoon zijn wie je wilt zijn! Het is vrij normaal om na een lange werkdag nog een biertje te drinken met collega’s. Verder is het een jong bedrijf en kunnen we goed met elkaar levelen.”

Wat voor een werkzaamheden doe je zoal?

“99% van de tijd ben ik aan het werk voor klanten. Soms zet ik een kleine use case in elkaar voor Harvest zelf, of maak ik bijvoorbeeld een demo om in te zetten bij een potentiële klant. Een beetje presales dus.” En wat zijn de leukste klanten om voor te mogen werken? “Klanten met een groot budget. Dit zijn mooie projecten waar je genoeg uren voor krijgt, en er is ook ruimte om tijdens het ontwikkelen zelf dingen te opperen. Je krijgt hierdoor veel vrijheid”.

Hoe ziet de rest van jouw dag er uit?

Na de lunch gaat Rutger weer verder met het afronden van de ingeschoten tickets. Vandaag heeft Rutger gewerkt aan het doorvoeren van nieuwe bedrijfslogo’s in de website footer van klant A, en implementeerde hij een ‘contact opnemen’ functionaliteit in het klantportaal van klant B. Aan het einde van de dag is het tijd om de gemaakte uren in te boeken, en de tickets zo netjes mogelijk af te ronden of achter te laten voor de volgende werkdag.

Wil je er achter komen of werken bij Harvest ook bij jou past? Of ben je geïnteresseerd in een developer functie? Neem contact met ons op of check onze vacaturepagina!