Een werkdag van… een Digital Marketing Consultant

“Wat voor werk doe jij nou precies?” Je krijgt dit vast vaak te horen wanneer je zegt dat je met Marketing Technology werkt. Daarom hebben wij onze “Een werkdag van” blog serie opnieuw in het leven geroepen! We belichten verschillende functies en rollen binnen Harvest Digital. We nemen je mee in een gemiddelde dag van één van onze consultants. Deze maand is de beurt aan Saskia, die bij Harvest aan de slag is als Digital Marketing Consultant & Visual Designer.

Waar begin jij je werkdag mee?

“Mijn dag begint met het zoeken van een plekje op kantoor, en het zetten van een kopje koffie. Voor mij essentieel om de dag mee te beginnen!” Vervolgens worden e-mails en slackberichtjes gecheckt. Hierna is het tijd voor de wekelijkse teammeeting. “Tijdens deze meeting bespreken we de stand van zaken binnen ons Advertising team. Samen met mijn collega’s bekijk ik voor welke klanten we deze week aan de slag gaan, en wie precies welke taken gaat oppakken.” Na deze week aftrap is het tijd om een planning voor de komende week te maken en om alvast meetings met collega’s in te plannen voor de komende week. “Ik maak elke dag een to do list voor die dag. Ik vind het heerlijk om aan het einde van de dag alles af te kunnen strepen!”

Wat vind jij het leukste aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Omdat ik me bezig houd met zowel marketing als grafische vormgeving, verveel ik me nooit.” Voordat de pauze begint, moet er eerst nog een blogpost online gezet worden op de site van Harvest. “We gaan de samenwerking aan met een mooie nieuwe klant, dus dit willen we natuurlijk van de daken schreeuwen. Dit doe ik in de vorm van het schrijven van een korte blogpost, en het maken van een ondersteunende afbeelding voor op alle socials”.

Wanneer de content online staat, is het tijd voor de lunch, waar Saskia een babbeltje maakt met haar collega’s. “De afgelopen tijd hebben we natuurlijk vaak thuis moeten werken. Daarom waardeer ik het des te meer wanneer ik een dagje op kantoor werk. De collega’s maken het werk natuurlijk een stuk leuker!”

Hoe zit het met werkzaamheden voor klanten?

Na de lunch kijkt Saskia naar drie verschillende klanten. “De eerste klant heeft twee seizoensgebonden campagnes op de planning staan, die het liefst zo snel mogelijk live moeten. Aangezien het een SEA campagne is, kijk ik met welke headlines, descriptions en zoekwoorden we een advertentie zo goed mogelijk bij de doelgroep kunnen laten aankomen.” Wanneer de account structuur af is, wordt deze doorgestuurd naar de klant. “Voor een andere klant draaien we een social campagne waar we actief zijn op Facebook en TikTok. Hiervoor monitor ik wekelijks de resultaten, en bekijk ik welke optimalisaties we zouden kunnen doorvoeren voor het behalen van een nóg beter resultaat.” Voor de laatste klant van de dag doet Saskia een korte budgetcheck; een campagne moet niet meer geld uitgeven dan is gebudgetteerd. De campagne loopt mooi op budget, dat gaat dus goed!

Hoe sluit jij jouw werkdag af?

“Aan het einde van de dag check ik of de blog goed is ontvangen op Linkedin, Instagram en Facebook. Vervolgens is het tijd om de laatste mailtjes te versturen en mijn uren te noteren”. En het is natuurlijk tijd om alle to-do’tjes van die dag af te strepen, soms onder het genot van een ijskoud biertje!

Wil je er achter komen of werken bij Harvest ook bij jou past? Of ben je benieuwd naar onze (stage) vacatures? Neem contact met ons op of check onze vacaturepagina!

© Harvest Digital. All rights reserved.