Marketing Cloud – Summer 2022 Release

Salesforce Marketing Cloud is constant in beweging. Doordat Marketing Cloud als “Software as a Service” wordt aangeboden, is het in staat om constante updates en verbetering door te voeren. In tegenstelling tot 2021 staan er voor Marketing Cloud geen 5 maar 3 releases op het programma. Deze zijn vanaf dit jaar verbonden aan het releaseschema zoals dit er ook is voor Salesforce Core. Dit betekent dat wij dit jaar 3 Marketing Cloud releases kunnen verwachten namelijk:  Spring, Summer en Winter.

Einstein verbeteringen

Wanneer je gebruikt maakt van Einstein content selectie, de feature waarin Einstein je helpt bepalen welke content relevant is, kun je nu ook het weer gebruiken als factor. Einstein content selectie personaliseert content op basis van lokale weersomstandigheden zoals temperatuur, of kans op regen of onweer. Zo kun je bepaalde producten in product mailingen promoten als het weer mooi is of juist uitsluiten als het dreigt te gaan regenen.

“Wat-als” Analyse

Een vraag die veel marketeers zich stellen is of zij hun klanten niet met teveel mails bestoken. Einstein helpt deze vraag je nu te beantwoorden met de “Wat-als” analyse. Voor zowel mail als MobilePush berichten kan Einstein door middel van engagement frequency nu toekomstige verzadiging niveaus voorspellen. Hierbij kijkt Einstein 7 dagen vooruit op basis van toekomstige verzendingen naar een contactpersoon.

Verreik Engagement Data

Query Data Extensies samen met e-mail en mobiele data zonder dat je code hoeft te gebruiken. Geef context aan je engagement data en optimaliseer je berichten op basis van prestaties van je audience.

Wil je meer weten over de nieuwste functies binnen Marketing Cloud? Neem dan contact met ons op!

© Harvest Digital. All rights reserved.