Een werkdag van… een Marketing Technology Consultant

“Wat voor werk doe jij nou precies?” Je krijgt dit vast vaak te horen wanneer je zegt dat je met Marketing Technology werkt. Daarom hebben wij onze “Een werkdag van” blog serie opnieuw in het leven geroepen! We belichten verschillende functies en rollen binnen Harvest Digital. We nemen je mee in een gemiddelde dag van één van onze consultants. In onze tweede blog in deze serie vroegen we aan Marketing Technology Consultant bij Harvest, Maurice, hoe zijn gemiddelde dag eruit ziet.

Waar begin jij je werkdag mee?

“Ik begin de dag goed met een stevige kop koffie, en ga dan op mijn plek zitten. Ik installeer me achter een bureau en open mijn mailbox.” Eerst de to-do lijst voor die dag samenstellen en waar mogelijk op een aantal mailtjes reageren. “Zo maak je gelijk een goede start en behoud je het overzicht. Ik check ook even voor het team hoe hun dag eruit ziet, zo weet ik gelijk wanneer zij beschikbaar zijn mocht ik samen moeten zitten.”

Het project overleg begint daarna. Hierin nemen alle consultants de lopende projecten door, en bespreken ze eventuele bottlenecks, stemmen ze bezetting af, en checken ze of alles goed doorloopt. “Op deze manier weet je wat er deze week op de planning staat en waar je naartoe werkt. Het is fijn om op die manier structuur aan te brengen in je week!”

Daarna is een blok gereserveerd voor de uitwerking van de sessie van gisteren. “Middels een journey mapping sessie met de klant hebben we gisteren op basis van klantdoelen journeys uitgedacht om te gaan invullen. De eerste stap is hierbij alles digitaliseren en alle afhankelijkheden en technische invulling in kaart brengen. Daarna is het tijd om developers aan te haken voor de technische uitvoering.”

Klinkt interessant! Wanneer is het tijd voor pauze?

Tijd voor een break in de middag. Elke dag komt er vers brood van de bakker, want een goede lunch kan iedereen bij Harvest wel waarderen. “Elke dag een goede lunch en een leuk gesprek over van alles en nog wat, maakt de lunch tot een fijn moment.”

Waar haal jij jouw energie uit op een werkdag?

De dag wordt vervolgt met een strategische sessie voorbereiden voor een klant deze week. “Samen gaan we de geïmplementeerde journeys evalueren, en de next steps bepalen. Kijken hoe we de klant verder kunnen helpen. Daar haal ik echt mijn energie uit.” Uiteindelijk wil de klant ook weten hoe de technologie bijdraagt aan het bepalen van het bedrijfsresultaat. “Technologie is altijd het middel waarmee je je doelstelling bereikt. Zo werken we ook altijd samen naar de stip op de horizon!”

Wil je er achter komen of werken bij Harvest ook bij jou past? Of ben je benieuwd naar onze vacatures? Neem contact met ons op of check onze vacaturepagina!

© Harvest Digital. All rights reserved.