Marketing Cloud – Spring 2022 Release

Salesforce Marketing Cloud is constant in beweging. Doordat Marketing Cloud als “Software as a Service” wordt aangeboden, is het in staat om constante updates en verbetering door te voeren. In tegenstelling tot 2021 staan er voor Marketing Cloud geen 5 maar 3 releases op het programma. Deze zijn vanaf dit jaar verbonden aan het releaseschema zoals dit er ook is voor Salesforce Core. Dit betekent dat wij dit jaar 3 Marketing Cloud releases kunnen verwachten namelijk:  Spring, Summer en Winter.

JOURNEY BUILDER UPDATE

Journey Builder wordt binnen Marketing Cloud weer veelzijdiger. Marketing Cloud Journeys bouwen kan vanaf nu ook op basis van je eigen App. Als je gebruik maakt van een eigen app en deze ook gekoppelt hebt met Marketing Cloud kun je vanaf nu journeys triggeren op basis van gebruikersgedrag in de de app. 

Naast gebruikersgedrag in de app is het ook mogelijk geworden om een Journey te starten op basis van interactie met een push-notificatie. Target eenvoudig een contact wanneer ze een pushmeldingen openen of wanneer je ze een in-app bericht stuurt.  

Het is niet alleen mogelijk om  een Journey af te trappen met een interactie op een push-notificatie. Het is vanaf nu ook mee te nemen in de journey met de “wacht tot in-app interactie” wachttijd. Hiermee wachten contacten tot zij een bepaalde interactie hebben vertoond in de journey om door te gaan naar de volgende stap.  

De activiteit Wacht tot in-app bericht luistert naar interactie op een in-app bericht. Contacten blijven in de wacht-stap totdat de gespecificeerde interactie op het bericht plaatsvindt. Als er geen interactie plaatsvindt na een bepaalde tijd kunnen contacten naar een ander pad gestuurd worden.

EINSTEIN UPDATE

Veranderingen in IO15 email privacy regels hebben ervoor gezorgd dat het openen van een email binnen de Apple Mail app minder betrouwbaar kan worden gemeten. Dit heeft ook impact op Einstein. De analyse om bijvoorbeeld het beste verzendmoment te plannen met Send-Time-Optimization berekent Open Rate hier ook in mee. Het nieuwe model gaat meer uit van click-rate. Nieuw is dat dit model nu ook meer inzichtelijk is in Marketing Cloud en je kan zien hoe Einstein tot deze berekeningen komt.

Einstein Send Time Optimization is nu niet alleen meer in Journey Builder beschikbaar. Vanaf heden is Send Time Optimization ook te gebruiken in Automation Studio in bulk en batch verzending. Deze functie stuurt e-mails naar je contacten op basis van de best mogelijke tijd om interactie te stimuleren.

Wil je nu meer weten over de nieuwste functies binnen Marketing Cloud? Neem dan contact met ons op!

© Harvest Digital. All rights reserved.