Tijd aftikken in Salesforce Marketing Cloud: Urgentie creëren door af te tellen

De tijd tikt altijd door en geeft wel eens de nodige uitdaging. Dan vraag je jezelf af; ga ik dit wel halen? De afgelopen jaren zie je het in verschillende vormen steeds vaker voorbij komen. Marketing campagnes die inspelen op FOMO (fear of missing out). Of het nou een aftellende klok is of de subtiele zin ‘nog maar 1 product op voorraad’. Het creëert een bepaalde urgentie waarmee je aangeeft dat iets niet altijd maar beschikbaar is.

Countdowntimer in Marketing Cloud

Met Marketing Cloud is het ook mogelijk om in te spelen op FOMO met behulp van een  countdown timer. Deze kan worden toegevoegd aan e-mails en landingspagina’s. Een countdown timer kan interessant zijn voor zowel B2C als B2B marketeers uit allerlei sectoren. De timer kan op verschillende manieren worden ingezet. Denk aan een lastminute actie, bij mailings rondom verjaardagen of bij het aftellen voor evenementen.  

Werking Countdowntimer

De countdown timer kan volledig worden gepersonaliseerd in Marketing Cloud. Van het font en de lettergrootte tot alle kleuren in het blok; alles is aan te passen. Daarnaast kan er gekozen worden om een generieke datum te gebruiken of juist een unieke datum voor iedere ontvanger. Verder is de timer ook multi language, dat betekent dat het blok zowel in het Nederlands, als Engels, Duits en Frans kan worden ingezet. De URL kan achter de countdown timer geplaatst worden om men nog sneller naar de gewenste pagina te leiden. De werking van het blok is vrij simpel: vul de gewenste datum in waarnaar moet worden afgeteld, personaliseer het blok naar jouw wensen en voer de gewenste URL met tracking in!

Conclusie

Waar eerst is gekozen voor een template ter inspiratie, is dit uiteindelijk getransformeerd tot een volledig op maat gemaakte versie voor de klant. In het dashboard is een overzicht van verschillende campagnes binnen een ad

De countdown timer is een sterke toevoegingen voor iedere marketeer die met Marketing Cloud werkt. De timer kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden en kan helpen om klanten sneller te laten bewegen naar een gewenste actie.

Standaard is er geen countdown timer blok beschikbaar in Marketing Cloud. Hiervoor hebben wij onze eigen custom content blok ontwikkeld. Meer weten over de opties voor een countdown timer? Wij helpen je hier graag mee!

© Harvest Digital. All rights reserved.