Marketing Cloud – Oktober 2021 Release

Salesforce Marketing Cloud is constant in beweging. Doordat Marketing Cloud als “Software as a Service” wordt aangeboden, is het in staat om constante updates en verbeteringen door te voeren. Voor 2021 staan er 5 grote release-momenten op de agenda en de oktober-release is nu live. Ontdek wat er in deze release live is gezet en welke kansen jou dit als marketeer biedt.

IOS 15 UPDATE

Met de release van iOS 15 heeft Apple meerdere privacyverbeteringen doorgevoerd. Dit heeft voor Marketing Cloud-gebruikers gevolgen voor het kunnen meten van de e-mail open rate. Deze is nu niet altijd meer correct af te vangen door deze maatregelen. 

Einstein neemt in veel van de aanbevelingen open rate mee om te beoordelen of je gebruikers interacteren met je content en of dit waardevol is. Einstein gaat meer rekening houden met andere metrics zoals bijvoorbeeld klikken in e-mails. Dit geldt voor de volgende onderdelen:

  • Einstein Send Time Optimization
  • Einstein Engagement Frequency
  • Einstein Content InsightsI
  • Einstein Engagement Scoring
  • Einstein Content Selection

JOURNEY BUILDER APP INTEGRATIE

Journey Builder is bij uitstek de tool binnen Marketing Cloud om al je customer journeys te orchestreren. Daar komt met deze oktober update een extra stap bij. Vanaf nu kun je ook realtime interactie die mensen in jouw app vertonen, gebruiken als trigger om in-app berichten te sturen. Zo kan bijvoorbeeld het bezoeken van een bepaalde pagina leiden tot een relevant bericht in je app.

INTERACTION STUDIO

Niet alleen is er een update voor in-app messaging binnen Journey builder. Er is ook een update op het gebied van Interaction Studio. Het is vanaf oktober mogelijk om gebruik te maken van het Interaction Studio-attribuut. Hierbij kun je je journey sturen op basis van een Interaction Studio datapunt. Daarmee stuur je individuele contacten op basis van een attribuut, identiteit of actie een kant op. Zo stuur je binnen je journey gebaseerd op bijvoorbeeld het segment binnen Interaction Studio waar zij wel of niet in zitten of bijvoorbeeld een pagina die zij wel of niet bekeken hebben gebruikers unieke paden op.

PARDOT

Pardot maakt gebruik van Engagement Programs om je contacten langs verschillende paden te sturen. Vanaf nu is het ook mogelijk om externe databronnen op je Engagement Program aan te sluiten. Zo kan een klantreis gedefinieerd worden op basis van het bezoeken van een webinar gehost in een externe tool.

Wil je nu meer weten over de nieuwste functies binnen Pardot & Marketing Cloud? Neem dan contact met ons op!

© Harvest Digital. All rights reserved.