Skip to main content

Optimaliseer de klantervaring met Conversational Commerce & Salesforce CRM.

Integreer kanalen zoals WhatsApp, Facebook Messenger, SMS e.a. in Salesforce CRM voor een optimalisatie van de customer-centric dialoog.

Het combineren van kanalen zoals WhatsApp en Facebook Messenger met Salesforce CRM is een perfecte manier om met je klant te interacteren op basis van zijn of haar behoefte. Gaat het om informatievoorziening, hulp bij het bestellen, of wil de klant geholpen worden met een stukje advies? Zolang je het 360-graden klantbeeld combineert met de interactie, ben je altijd relevant voor je klant. Iedere organisatie streeft toch naar een optimale klantervaring via digitale kanalen? 

Service is belangrijker dan ooit tevoren. De klant verwacht nou eenmaal transparantie of een snel antwoord op een gestelde vraag. Die standaard hebben we met z’n allen gesteld door meer en meer de klant centraal te stellen. Het gebruik van bijvoorbeeld WhatsApp in de mix van kanalen is ideaal om aan deze verwachting te voldoen. Hiermee verbeter je substantieel de relatie met je klant. Stuur updates over de status van een bestelling of serviceticket, vraag om feedback, allemaal makkelijk en snel via WhatsApp. Hiermee vervang je simpelweg frustrerende processen waar je klanten naar de telefoon moeten grijpen, lang in de wacht moeten staan, überhaupt in het ongewisse worden gelaten rondom hun bestelling of aanvraag. Laagdrempelig bereikbaar zijn en ‘over-performen’ op het gebied van service zal een positief effect hebben op het sentiment. 

En niet alleen de klant zal een positief effect ondervinden van de toevoeging van Conversational Commerce. Ook marketeers en klantenservice zullen profiteren van het complete klantbeeld. Medewerkers kunnen vanuit 1 scherm alle relevante informatie zien, service verlenen en de beste producten aanraden. Openstaande cases worden zo op een snelle en efficiënte manier behandeld. 

Marketing, sales en service, het is niet meer een gescheiden verhaal. De klantervaring staat centraal, én daarom is het zo belangrijk een zo volledig mogelijk inzicht te hebben in de klantsituatie. Salesforce CRM biedt de mogelijkheid om silo’s te doorbreken. Via de OpenAPI ben je in de mogelijkheid andere systemen te connecteren met je CRM. Zo heb je altijd alle noodzakelijke data op 1 plek inzichtelijk.

Met 2 miljard gebruikers wereldwijd is bijvoorbeeld WhatsApp niet te negeren in relatie tot de Customer Experience! Meer weten over het gebruik van WhatsApp en andere Conversational Commerce-kanalen binnen Salesforce? Neem contact op!