Skip to main content

Marketing Cloud – June 2021 Release

Salesforce Marketing Cloud is constant in beweging. Doordat Marketing Cloud als “Software as a Service” wordt aangeboden, is het in staat om constante updates en verbetering door te voeren. Voor 2021 staan er 5 grote release-momenten op de agenda en de juni-release is nu live. Ontdek wat er in deze release live is gezet en welke kansen jou dit als marketeer biedt.

DATORAMA REPORTS ADVANCED

Binnen Marketing Cloud had je al de mogelijkheid om ‘out of the box’ analyses op je e-maildata uit te voeren. Met behulp van Datorama Reports heb je uitgebreide visuele rapportagemogelijkheden direct klaarstaan in Marketing Cloud. Op basis van deze rapportages vergaar je inzichten over hoe jouw marketing e-mails presteren. Met Datorama Reports Advanced gaat dit nog een stap verder.

Zo kun je nu zelf dashboards creëren en bouwen op de manier zoals jij die als marketeer nodig hebt. Hierbij heb je een ruime keuze uit databronnen en kanalen. Naast e-mail kun je nu ook Mobile, Journeys en custom metrics (KPI’s) toevoegen.

Je kunt standaard rapportage-templates downloaden die meerdere kanalen aan elkaar koppelen. Een voorbeeld hiervan is een combinatie van bijvoorbeeld data komend uit je e-mailcampagnes, webdata, advertising & Sales Cloud CRM.

ADVERTISING STUDIO

Nieuw is ook de toevoeging data dashboards te gebruiken in combinatie met Advertising Studio. Deze dashboards geven je inzicht in hoe de audiences die je gemaakt hebt in Advertising Studio presteren. Je ziet hoe elke audience bijdraagt aan het behalen van je KPI’s en bijbehorende metrics per ingezet kanaal.

EINSTEIN MARKETING

Met Einstein binnen Marketing Cloud heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van Artificial Intelligence. Zo kan Einstein je helpen om op individueel niveau een e-mail te versturen op precies het juiste moment. Dit doet Einstein met Send Time Optimization binnen Marketing Cloud. Nieuw is dat deze functionaliteit niet alleen beschikbaar is voor Marketing Cloud-gebruikers, maar ook Pardot-gebruikers kunnen nu van deze functionaliteit profiteren.