E-mails die je klant bereiken

Door op de juiste manier gebruik te maken van jouw Send Domain, komt je e-mail daadwerkelijk aan. Een send domain is een digitaal adres waar jouw e-mails vanuit worden verzonden. Waarom is dit nou zo belangrijk? Het heeft allemaal te maken met deliverability van jouw e-mails. Kort gezegd, de deliverability staat voor de mogelijkheid dat jouw e-mails bij jouw klanten in de inbox komen te staan. Dit is voor ieder bedrijf cruciaal.

Wat is deliverability?

De deliverability meet waar (en of) de verzonden e-mail in de inbox belandt van jouw klant of prospect. Wanneer je dus een lage deliverability hebt, betekent dit dat jouw klanten of prospects je e-mail niet ontvangen. Kan ik mijn deliverability stabiel houden? En kan ik deze zelfs verbeteren? De e-mail sender reputation heeft grote invloed op de deliverability van jouw e-mails.

Hoe wordt mijn e-mail send domain beoordeeld?

De deliverability van jouw e-mails wordt dus grotendeels bepaald door de e-mail sender reputation score. Internet Service Providers (ISP’s), zoals Ziggo en KPN, hebben een groot aantal datapunten en factoren die beoordelen of een email succesvol wordt ontvangen. Eigenlijk is het een groot mysterie wat nou echt deze beoordelingscriteria zijn. Elke ISP heeft een uniek spamfilter, dus het kan voorkomen dat je bij Ziggo een zeer positieve reputatie hebt, maar bij KPN een minder goede reputatie. Het is een soort onzichtbare scorekaart die een punt geeft wanneer je vertrouwd wordt, en een punt aftrekt wanneer je een e-mail verstuurt die gezien wordt als spam.

Welke zaken kan ik wel beïnvloeden?

Bounce rate
De bounce rate is de mate waarin de verzonden e-mails weer terug worden gestuurd. Hier zijn twee verschillende bounce rates te onderscheiden. Dit zijn de hard bounces en de soft bounces. Hard bounces zijn de e-mail berichten die niet ontvangen worden doordat een e-mailadres niet bestaat of verkeerd is. De soft bounces zijn de bounces die ontstaan wanneer een inbox vol zit van de ontvanger, of de mailserver van de ontvanger niet bereikbaar is.

Spam traps
De mate waarin jouw e-mails worden verzonden naar een “spam trap” e-mailadres. Dit zijn adressen die niet van een echt persoon zijn, maar puur bestaan om spammers op te sporen die geen “schone” adreslijst hebben. Deze spam traps worden ingezet door ISP’s.

Tools
Op het web zijn ook tools beschikbaar waarmee je de verzending van e-mails kan testen. Zo krijg je inzicht in de deliverability van de mailing. Deze tools testen je score bij meerdere ISPs, checken je copy, je afbeelding versus tekst ratio en meerdere punten. Dit geeft je ook gelijk direct inzicht in waar verbeterpunten liggen.

Meer weten over e-mails die je klant bereiken? Neem contact met ons op!

© Harvest Digital. All rights reserved.