Marketing Cloud – April 2021 Release

Salesforce Marketing Cloud is constant in beweging. Doordat Marketing Cloud als “Software as a Service” wordt aangeboden, is het in staat om constante updates en verbetering door te voeren. Voor 2021 staan er 5 grote release-momenten op de agenda en de april release is nu live. Ontdek wat er in deze release live is gezet en welke kansen jou dit als marketeer biedt.

EINSTEIN DATA QUALITY METRICS

Met Einstein binnen Marketing Cloud heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van Artificial Intelligence. Zo kan Einstein je helpen om op individueel niveau een e-mail te versturen op precies het juiste moment. Het kan je tevens aangeven welke van je e-mail subscribers om dit momenteel te veel, te weinig of precies genoeg mails ontvangen.

Nieuw is om je datakwaliteit binnen dit onderdeel te bekijken. Je krijgt hiermee inzicht in de manier waarop Einstein bepaalde keuzes baseert. Zo kan kan je bijvoorbeeld zien dat je Send Time optimization data score laag is. Einstein geeft inzicht en tips om op bijvoorbeeld meer dagen van de week te gaan e-mailen. Op deze manier krijgt Einstein meer informatie waarop het beter het algoritme kan afstemmen.

MARKETING CLOUD PACKAGE MANAGER

Hoe makkelijk zou het zijn als je kon copy-pasten binnen verschillende Marketing Cloud business units? Met Marketing Cloud Package Manager kan dat nu. Het stelt je in staat om volledige journeys uit Journey Builder te kopiëren. Niet alleen journeys, maar ook content assets en automations kun je 1-op-1 kopiëren naar een andere business unit. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer je meerdere business units beheert – die geen Parent-Child relatie hebben – geen repeterende taken hoeft uit te voeren.

Wil je nu meer weten over de laatste functies binnen Marketing Cloud en alle mogelijkheden die het het systeem biedt? Neem dan contact met ons op!

© Harvest Digital. All rights reserved.