Close
k

Projects

Contact

News

Let's connect
2 September 2019
Digital MarketingTechnology

Marketing Cloud vs. Pardot

MC versus Pardot

Salesforce; Marketing Cloud versus Pardot

Wanneer kies ik voor Marketing Cloud en wanneer kies ik voor Pardot? Het is een vraagstuk welke vaak aan ons gesteld wordt. Vaker dan eens komen wij organisaties tegen die op basis van ambities en vereisten toch met de ‘verkeerde’ oplossing zijn gestart. Graag leggen wij uit waarop te letten wanneer jouw organisatie voor dezelfde keuze staat

Salesforce Marketing Cloud

Gestart als ExactTarget, maar inmiddels uitgegroeid tot een totaaloplossing voor al je marketingactiviteiten. Marketing Cloud bestaat uit een combinatie van studio’s waarmee je zowel Mobile, Social Media, Advertising en E-mail kunt beheren. De kracht ligt echter in de combinatie van al deze kanalen. Journey Builder is de oplossing waar al deze elementen samenkomen tot een perfecte Customer Journey.

Pardot Marketing Automation

Pardot wordt ingezet als de oplossing voor B2B marketeers. Beheer je prospects in 1 omgeving, segmenteer en kwalificeer op basis van engagement scores en dataprofiel. Nurture marketing qualified leads door de inzet van Engagement Studio, een krachtig platform voor de automatisering van E-mail Journeys op basis van gedragingen en interesses.


 

“Ok, maar de omschrijvingen hierboven helpen mij nog steeds niet in mijn keuze”.

 


Wij zetten graag uiteen wat volgens ons de meest onderscheidende factoren zijn tussen twee hele mooie en intelligente oplossing.

Leadkwalificatie

Scoring en grading is out of the box beschikbaar binnen Pardot. Dat willen zeggen dat Pardot een intelligent en user-friendly systeem heeft ingebouwd welke je de handvatten geeft om je leads snel te kwalificeren. Heeft Marketing Cloud dit dan niet? Nee, niet out of the box in ieder geval. Het kan echter wel! We kunnen een oplossing implementeren welke je de mogelijkheid geeft scores toe te kennen aan de (potentiële) klant, B2B en B2C. Scores zorgen voor segmentatie. Segmentatie voor een persoonlijke en relevante benadering.

Dynamische formulieren

Pardot maakt gebruikt van Progressive Profiling. Wat betekent dit? Je kunt simpelweg 1 formulier op je website implementeren welke additionele gegevens uit vraagt wanneer e-mailadres, naam, organisatie etc. al bekend zijn. Doel: een breder dataprofiel van de klant creëren om relevanter te kunnen communiceren.

Cross Channel Marketing

Hiervoor moet je echt bij Marketing Cloud zijn. Pardot heeft weliswaar connecties met verschillende kanalen, maar het beheer hiervan ligt idealiter buiten Pardot. Belangrijker is dat je binnen Pardot geen mogelijkheid hebt verschillende kanalen in de Customer Journey op te nemen.

Datamodel

Misschien wel de belangrijkste redenen om goed na te denken over welke oplossing je kiest; het datamodel én het gebruik van data in automatisering en personalisering. Het datamodel van Marketing Cloud geeft je volledige flexibiliteit in het gebruik van alle attributen die beschikbaar zijn. Soms komt hier complexere programmering bij kijken, maar de ideale wereld bestaat uit volledige personalisering. Technologie moet de strategie van een marketeer niet belemmeren, maar juist voorzien van flexibiliteit. Creativiteit en vernuftigheid van de marketeer is belangrijk, technologie is ‘maar het middel’.


 

De één is niet beter dan de ander. Het is simpelweg de vraag wat je als organisatie nodig hebt om je digitale strategie vorm te kunnen geven. Op basis van de nodige Use Case Discovery workshops helpen wij je graag om de goede keuze te maken [contact].

 


Waarmee kan ik je van dienst zijn